Eesti MuuseumiühingEesti Muuseumiühing

EESTI MUUSEUMIDE AASTAAUHINNAD 2021

Eesti Muuseumiühingu üks mõnusamaid rolle on kolleegide tunnustamine. Koostöös Kultuuriministeeriumi muuseuminõukoguga ja Kultuurkapitaliga anname igal aastal välja nn muuseumirotte ehk Eesti muuseumide aastaauhindu. See sündmus on peatselt ukse ees – Eesti Muuseumide Aastaauhinnad 2021 konverents ja pidulik auhinnagala toimuvad 28. jaanuaril 2022 Põlvas. Sündmust korraldab Eesti Maanteemuuseum.

Sündmust on võimalik jälgida Worksup virtuaalplatvormi ja Postimees.ee vahendusel. Need lingid edastavad korraldajad vahetult enne üritust.

Paraku tuleb ka seekord meil COVID-19 olukorra tõttu osalejate arvu piirata. Kohapeale on oodatud eelkõige nominendid ja korraldajad. Oleme sündmuse korraldamisel arvestanud konverentsiga kuni 120  ja galal kuni 200 inimesega kohapeal ning seda lubab meile ka täna Terviseamet ja valitsus.

Konkursile laekus  93 taotlust, taotluste arv on läbi aastate püsinud stabiilne. „Rõõm on näha, et konkurents püsib läbi aastate tugevana ning projektidest paistab selgelt silma, et muuseumide missioon on olla näoga külastajate suunas. Muuseumid pakuvad põnevaid tegevusi ja näitusi kõigile, kes soovivad üksi või perega kvaliteetselt aega veeta. Ehk saab siit nominentidest igaüks natuke inspiratsiooni ja aimdust, mida muuseumides leida võib,“ ütles Muinsuskaitseameti muuseumivaldkonna juht Mirjam Rääbis.

Vaata 2021. aasta konkursi NOMINENTE SIIT! 

Muuseumide aastaauhindade konkurss sai endale ka uue lustaka logo. Autor on Erik Teemägi disainibüroost Putka.